9 november 2018

Maar liefst 40% van onze wilde planten wordt bedreigd en van alle graslanden is nu nog maar zo’n 2% tot 3% bloemrijk. Allerhoogste tijd om te investeren in een duurzaam landschap. Maar hoe maken we onze leefomgeving duurzamer en bloemrijker?

‘Planten van hier’ bundelt kennis en inspiratie rondom onze inheemse flora en toont overtuigend de voordelen van een gevarieerd, natuurrijk en groen landschap voor onszelf, voor de biodiversiteit en voor onze economie. Dit rijk geïllustreerde boek biedt veel inspiratie en concrete voorbeelden voor burgers, beheerders en grondeigenaren om de eigen omgeving bloemrijk te maken.

Als Heem hebben we samen met NL Bloeit, FLORON, de Vlinderstichting, Wageningen en Radboud Universiteit en Cruydt-Hoeck een bijdrage aan het boek ‘Planten van hier’ geleverd.
In deel drie gaat Heem uitgebreid in hoe te komen tot een succesvolle, bloemrijke vegetatie met of zonder professional, onder andere aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Het boek zal zaterdag 8 december op de landelijke Floron-dag in Nijmegen worden gepresenteerd en is te bestellen via de uitgever KNNV.

Inkijkexemplaar Planten van hier

Delen: