DE HEEM MONITORINGSAPPLICATIE

Aanleg, beheer en monitoring zijn van groot belang voor het ontwikkelen van een duurzame inheemse vegetatie. Heem heeft hierin al meer dan 25 jaar ervaring. Voor de borging van de kwaliteit werkt Heem samen met ecologische adviesbureaus en hoveniersbedrijven.

Voor Heem is het maken van kwalitatief hoogwaardige projecten het belangrijkste. Een monitoringsapplicatie is daarom de logische stap voor deze ambitie. Hiervoor is in samenwerking met BTTR de Heem-monitoringsapplicatie ontwikkeld. De bestaande monitoringsmethode is gedigitaliseerd zodat opdrachtgevers direct inzicht hebben in de staat van de vegetatie.

DE MONITORINGSMETHODE

Tijdens een veldbezoek worden alle waargenomen soorten inclusief de bedekking verzameld en verwerkt in een digitale omgeving waartoe u toegang hebt. Hiervoor hanteren we de Tansley methode.

Uw digitale omgeving geeft per direct inzicht in de monitoring. Ook kunt u data bekijken als: de levensvorm van de plant, het voorkomen in het flora district, standplaatsomschrijving en zeldzaamheid.
Deze gegevens zeggen niet alleen wat over de soort maar de optelsom van alle soorten zeggen ook iets over de omgeving en milieufactoren. Deze data geeft als het ware de identiteit van de plek gedetailleerd weer.
Het vormt daarmee een belangrijk inzicht in het te vormen beheer en herstel van biodiversiteit.

Wilt u meer weten over de Heem-monitoringsapplicatie en de mogelijkheden? Neem dan contact op via [email protected]

Een vraag aan Heem?

Neem contact op met Gert-Jan

Gerelateerde projecten