Natuurtechnisch advies Heem

Het advieswerk van Heem kenmerkt zich door een combinatie van theoretische kennis met praktische uitvoerbaarheid. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijke kennis en wordt al ruim 25 jaar getoetst in de praktijk. Natuurtechnisch advies richt zich hoofdzakelijk op vier vlakken:

  1. Het uitvoeren van kansen-analyses om de gunstigheid van potentiƫle projectlocaties binnen een gebied te bepalen;
  2. Adviseren over de ecologische invulling van een omgeving op het gebied van inheemse kruiden;
  3. Het opstellen van beheeradviezen die passen bij de in de praktijk aanwezige vegetaties;
  4. Advies rondom natuurlijke plaagbeheersing.

In ons advieswerk wordt altijd gekeken naar het identificeren van koppel-kansen voor de biodiversiteit. De bestaande groenstructuur in een gebied is hiervoor leidend zodat binnen het project bekeken kan worden welke groenelementen nodig zijn om daar op aan te sluiten.

Samenwerking met ecologisch adviesbureaus

Daarnaast is Heem binnen het Natuurpro-netwerk sterk verbonden aan de daarbij aangesloten ecologisch adviesbureaus. Voor het toepassen van gespecialiseerde ecologische kennis in projecten wordt de samenwerking met hen gezocht. Hierdoor zijn we in staat om het ecologisch advies van kleine- en grote projecten tot in detail te verzorgen. U kunt bij ons terecht voor inventarisatie, monitoren, het uitvoeren van quickscans, de complete inrichting en beheeradviezen.

Heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op.

Een vraag aan Heem?

Neem contact op met Gert-Jan

Gerelateerde projecten

Landelijke dekking van partners