25 september 2013

1

De Hof van Puccini in Tilburg, een project van Van Helvoirt Groenprojecten, is winnaar van de Landelijke Heemprijs 2013. De landelijke Heemprijs is een prijs voor het beste natuurontwikkelingsproject en werd uitgereikt op 20 september 2013.

Jury
De acht inzendingen werden beoordeeld door drie deskundige juryleden: Roel ter Horst, Afdelingshoofd Openbare ruimte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Fred Tonneijck Senior adviseur/onderzoeker en verbonden aan Triple E – Economy, Ecology and Experience en de bekende tuin- en landschapsarchitect Henk van Blerck. Het project de Hof van Puccini won de eerste prijs vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid. Door intensieve samenwerking tussen de bewoners, de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), gemeente, onderwijs, sociale werkplaatsen en het bedrijfsleven is dit bijzondere project tot stand gekomen. De Ginkel Groep uit Veenendaal en Binder Groenprojecten uit Rotterdam, sleepten de tweede en derde prijs in de wacht met hun projecten Zandwinningsbedrijf in IJzendoorn (juryoordeel: ‘Sterk partnerschap met het bedrijfsleven’ ) en De Dakakker in Rotterdam (juryoordeel: ‘Attractief en goede promotie van inheemse vegetatie in het stedelijk gebied.’)

Beoordeling
De jury beoordeelt de ingezonden projecten op basis van een aantal richtlijnen zoals maatschappelijk draagvlak voor het project, de natuurwaarde, duurzaamheid en enkele kwaliteitseisen ten aanzien van de verhouding tussen inheemse kruiden en gras, de aantallen ingezaaide soorten en de monitoring.

Programma
De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de landelijke Heem-dag.  Tom Bade  en Fred Tonneijk  van het  bekende kenniscentrum voor natuur en economie Triple E verzorgden inleidingen over natuur en economie en de natuur als marketinginstrument.

Overzicht deelnemers en projecten
Van Helvoirt Groenprojecten 1e prijs: Hof van Puccini, Tilburg
Koninklijke Ginkel Groep 2e  prijs: Zandwinningsbedrijf Dekker Groep IJzendoorn
Binder Groenprojecten 3e  prijs: Dakakker, Rotterdam
Verhoeve Groen Inmarsat, Burum
Van der Werf Helpermaar, Groningen
Jonkers  Hoveniers Patrijsveld, Aarle-Rixtel
Hoek Hoveniers Bomentuin, Amsterdam

Wilt u meer weten u meer weten over het project De Hof van Puccini. lees meer

Delen:

Landelijke dekking van partners