Nieuws

Zien we u op het Ecologica symposium?

Meer nieuws:

Donderdag 8 maart staat Heem op het symposium ‘Ecologie in de praktijk’ wat jaarlijks georganiseerd wordt door  Ecologica. Vanuit Heem is Gert-jan Koopman aanwezig met zowel een stand als een lezing. Zien we u daar? 

Tijdens het symposium verzorgen we een lezing over het verantwoord inzaaien van inheemse kruidachttigen en de (on)mogelijkheden.

Lezing: verantwoord inzaaien van inheemse kruidachtige, kan dat?

Het inzaaien van inheemse kruiden wordt steeds meer algemeen goed. Maar kan het wel? Vormt het geen bedreiging voor onze bestaande flora en hoe gaan we hiermee om? De ingezaaide zomerse bont gekleurde akkerranden in ons buitengebied; is dat wat we willen? Is het niet veel beter te wachten op spontane vestiging? Kortom: hoe gaan we om met onze inheemse flora en wat is onze verantwoording als het gaat over inzaaien.

Wij presenteren ervaringen met het kritisch adviseren over zaaien. Het doel is het succesvol toepassen van natuurlijke vegetaties in de landschappelijke en stedelijke omgeving. Hierbij wordt aangestuurd op spontane ontwikkeling, het gebruik van inheemse zaden of het gebruik van zaad uit de directe omgeving. Dat laatste is veel effectiever dan uitleggen van maaisel, waar in de praktijk vaak niet van de gewenste soorten rijp zaad in aanwezig zijn. Het doel is het gewenste eindbeeld niet alleen tijdelijk te realiseren, maar ook op lange termijn te handhaven.

Zien we u op 8 maart?

Tijdens het symposium ‘Ecologie in de praktijk’ van Ecologica komt de ecologiewereld samen om interessante kennis over actualiteiten in de ecologiesector op te doen. Wilt u meer weten over het Ecologica Symposium? Kijk dan op: http://www.ecologica.eu/symposium/.

 

05/03/2018
23/04/2018

BREEAM Mini-symposium –

Op donderdag 17 mei organiseren Verhoeve Groen, Buro Bakker en Heem een minisymposium over BREEAM. We willen u daarvoor... ...Lees verder

05/02/2018

Studieavond bestrijding eikenprocessierups met Heem

Op 28 februari organiseert Van Helvoirt Groenprojecten een studieavond over de bestrijding van eikenprocessierupsen door gebruik te maken van... ...Lees verder

31/10/2017

Code Rood voor de Nederlandse Natuur!

De petitie ‘Code Rood voor de Natuur’, gestart door Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel roept het nieuwe kabinet op... ...Lees verder