Project Ithaka te Almere

Natuurlijke Vegetaties

Bij het project Ithaka te Almere is een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd.
Centraal in deze binnentuin ligt een gezamenlijke, natuurlijk gefilterde zwemvijver van 50×10 meter. Deze zwemvijver is ingepast in een parkachtige sfeer, bestaande uit grote bomen, een natuurlijke Heem-kruidenvegetatie en ligweiden van gazon.
Om het optimale uitgangspunt voor de kruidenvegetatie te bereiken, is de bovenste laag grond specifiek gemengd tot de juiste korrelgrootteverdeling en voedingstoestand.
Om het bodemleven na deze grondwerkzaamheden te verstoren, is tevens een gebalanceerde, natuurlijke startbemesting toegevoegd, inclusief de juiste bodembacteriën en micorrhizae (schimmels).

Project Ithaka is genomineerd voor architectuurprijs Gouden Piramide!
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijkeordening.

Bekijk hier het jurybezoek aan dit prachtige project dat afgelopen zondag 2 november is uitgezonden tijdens Kunstuur op NED 2

https://www.youtube.com/watch?v=Q-uzlSGcoI8#t=629

Heem-partner: Koninklijke Ginkel Groep
Project: Ithaka te Almere
Doel van het project: Het realiseren van een parkachtige, kruidenrijke binnentuin met een gedeelde, natuurlijke zwemvijver.
Datum van aanleg: voorjaar 2012

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”