Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Natuurlijke Vegetaties

Architectenbureau Karres en Brands kregen van de Oorlogsgravenstichting de opdracht om het Ereveld op de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen te ontwerpen. Onze partners SmitsRinsma en de Van de Haar Groep hebben bijgedragen aan het ontwerp en de uitvoering van de groene omgeving op deze bijzondere locatie. De erebegraafplaats is gesitueerd in het natuurgebied de Veluwe waar bossen en heiden het beeld vormen. De ingezaaide kruidenvegetatie vormt een prachtige toevoeging op dit natuurlijk aanwezige beeld. Een bijzonder waarneming was Grondster dat zich al in het eerste groeiseizoen heeft bevestigd (zichtbaar op de eerste afbeelding). De gehele begraafplaats is open voor bezoekers en bevat een wandelroute die je door de verschillende vegetaties leidt. Dit is een bezoekje waard.

 

 

Heem-partners: SmitsRinsma en Van de Haar Groep
Project: Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen
Opdrachtgever: Oorlogsgravenstiching
Doel van het project: ontwikkelen van natuur-inclusieve begraafplaats
Oppervlakte: 1.1 hectare
Datum van aanleg: november 2020 opgeleverd

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”