Koning opent nieuw duurzaam distributiecentrum wehkamp.nl

Natuurlijke Vegetaties

Het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl is woensdag 23 september officieel door koning Willem-Alexander geopend. Dit duurzame distributiecentrum is het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld met een oppervlakte van ruim 53.000 m2.

Bijzonder is het behalen van het duurzaamheidscertificaat BREEAM excellent op het gebouw en zijn omgeving. De Koninklijke Ginkel Groep heeft samen met Bureau Hager en Huigens en Heem voor wehkamp.nl de 11.000 m2 buitenruimte ontworpen en gerealiseerd. Uitgangspunten waren daarbij het creëren van een duurzame tuin met maximale bijdrage aan biodiversiteit en leef- en werkgenot.

De tuin bestaat uit in de basis een gebiedseigen Heem-kruidenvegetatie met inheemse struiken en bomen. Daar overheen is een laag met functies gelegd die bijdragen aan biodiversiteit. Zo is er een insectenhotel geplaatst, natuurlijke waterpartij gerealiseerd en is een zwaluwwand aangebracht. De derde laag betreft de gebruikslaag. Hierdoor moet het gebied aantrekkelijk gemaakt worden voor bezoekers en werknemers. Door het maaien van graspaden, het plaatsen van diverse zitgelegenheden in de tuin en het toevoegen van informatieborden over de natuurlijke ingrepen worden bezoekers en werknemers uitgenodigd optimaal gebruik te maken van de tuin!

Heem-partner: Koninklijke Ginkel Groep
Het project: De buitenomgeving van het distributiecentrum van wehkamp.nl.
Opdrachtgever: WDP
Doel van het project: Het creëren van een duurzame tuin met maximale bijdrage aan biodiversiteit en leef- en werkgenot.
Oppervlakte: 11000 m2
Datum van aanleg: voorjaar 2015

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”