Grachtenzone Groenlo (Oost Gelre)

Natuurlijke Vegetaties

De grachtenzone groene Groenlo heeft een volledige nieuw groen accent gekregen. Het betreft hier de vernieuwde inrichting van de vestingwal  waarbij sprake is van de integratie van maar liefst 5100 m2 heemvegetatie in een verder traditioneel vormgegeven landschap: een gedurfde, maar geslaagde combinatie.

De Gemeente Oost-Gelre had voor het project een aantal uitgangspunten bepaald, zo moest met de inrichting rekening worden gehouden met de belijning van de oude vestingwerken, de Engelse landschapsstijl moest te herkennen zijn en de groengordel moest de sfeer van de oude compacte vestingstad versterken.

De kruidenvegetatie is begin 2015 ingezaaid en sindsdien intensief gevolgd. De buitenoevers zijn ingezaaid met een nat kruidenmengsel en een droger mengsel voor de hogere gelegen gedeeltes. Ook zijn er waterplanten, bloembollen, vaste planten en bomen aangeplant.

De Koninklijke Ginkel Groep heeft met dit project de 2e prijs gewonnen in de Heem Natuurprijs-verkiezing 2016.

 

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”