Project

Gebouw NIOO-KNAW

Foto's van dit project:

Een bijzondere opdracht op een bijzondere plek. Je begeeft je een beetje in het ‘hol van de leeuw’ als je met het NIOO gaat praten over het natuurlijk inrichten van de buitenruimte rondom het pand in Wageningen. Het gehele gebouw is gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle principe en ademt dus duurzaamheid. Redenen genoeg voor de Koninklijke Ginkel Groep om de handen in een te slaan en samen met de ecologen van het NIOO na te denken over hoe de buitenruimte ingericht moet worden. En met succes! Door de kennis van alle specialisten te bundelen is het gewenste resultaat behaald! De buitenruimte rondom het gebouw en het dak zijn ingezaaid met Heem-mengsel. Het NIOO monitort de ontwikkeling van de daktuinen. In de binnentuin is een mergellaag aangebracht om zo bijzonder biotoop te realiseren. Naast het inzaaien met Heem is er ook nog een insectenhotel en een voedselbos aangelegd.

 ‘Als ik naar deze buitenruimte kijk wordt ik daar blij van, het laat zien dat ecologie en economie niet tegenstrijdig hoeven te zijn’. – Louise Vet, Directeur NIOO-KNAW