Gebouw NIOO-KNAW

Natuurlijke Vegetaties

Een bijzondere opdracht op een bijzondere plek. Je begeeft je een beetje in het ‘hol van de leeuw’ als je met het NIOO gaat praten over het natuurlijk inrichten van de buitenruimte rondom het pand in Wageningen. Het gehele gebouw is gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle principe en ademt dus duurzaamheid. Redenen genoeg voor de Koninklijke Ginkel Groep om de handen in een te slaan en samen met de ecologen van het NIOO na te denken over hoe de buitenruimte ingericht moet worden. En met succes! Door de kennis van alle specialisten te bundelen is het gewenste resultaat behaald! De buitenruimte rondom het gebouw en het dak zijn ingezaaid met Heem-mengsel. Het NIOO monitort de ontwikkeling van de daktuinen. In de binnentuin is een mergellaag aangebracht om zo bijzonder biotoop te realiseren. Naast het inzaaien met Heem is er ook nog een insectenhotel en een voedselbos aangelegd.

 ‘Als ik naar deze buitenruimte kijk wordt ik daar blij van, het laat zien dat ecologie en economie niet tegenstrijdig hoeven te zijn’. – Louise Vet, Directeur NIOO-KNAW

Lees ook het artikel in Tuin en Landschap (december 2017) ‘NIOO-gebouw is te gast in het landschap‘ (PDF).

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”