Bloemenrijk Landal Park in Orveltermarke

Natuurlijke Vegetaties

Op dit (Landal)vakantiepark bij het Drentse dorpje Orvelte waren grote oppervlakten met intensief gemaaid gazon aanwezig. Door een groot deel van deze gazons om te vormen tot bossingels en bloemenweiden ontstaat er een veel natuurlijker park met meer variatie aan flora en fauna, privacy en belevingswaarde voor kinderen en volwassenen op het park. Daarnaast is een belevingspad gemaakt door en langs een slootje op het park waar men via boomstammen, stapstenen, vlonderpad en wilgtunnels een avontuurlijke route door de natuur kan maken. Langs dit belevingspad is een insectenhotel in aanbouw van opgestapelde pallets, door kinderen wordt er elke keer wat meegenomen om tussen de pallets te leggen waar de insecten hun eitjes in kunnen leggen.

Heem-partner: Verhoeve Groen
Project: natuurlijke inrichting Landal Orveltermarke
Opdrachtgever: Stichting Landschapspark Orveltermarke
Doel van het project: Een natuurlijkere inrichting van het vakantiepark, in plaats van intensief gemaaide gazons fraaie bloemenweiden
O
ppervlakte: 2800 m2
Datum van aanleg: voorjaar 2015

 

 

Delen:
Roel ter Horst

ir. R.J. ter Horst

-

manager en loco-secretaris Gemeente Scherpenzeel

“Heem geeft een antwoord op één van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: behoud en herstel van biodiversiteit.”

Corné van Oort

-

Verhoeve Groen

“Verhoeve Groen heeft de keuze voor Heem gemaakt omdat we de biodiversiteit willen stimuleren. Waarin de bijzondere inheemse planten en insecten weer een plek krijgen in de natuur van Nederland.”