Tuinen, landgoederen en parken lenen zich uitermate voor het toepassen van onze zo mooie inheemse flora.

Als het gaat om parken en landgoederen is er vaak een cultuurhistorische context waar je met inheemse planten op in kan spelen. Voorbeelden hiervan zijn parken en landgoederen met een prachtige stinzenflora in het voorjaar. Ook herbergen dergelijke parken en landgoederen naast de flora vaak een bijzondere fauna.
Om met al deze aspecten rekening te houden en vaak zelfs te faciliteren, werken we als Heem samen met een viertal ecologische bureaus met expertise op al deze vlakken.

Maar ook tuinen, van groot tot klein, lenen zich voor een inheemse vegetatie.
Er zijn prachtige voorbeelden van stadstuinen met inheemse beplantingen, zelfs in Amsterdam waar ook Jac. P. Thijsse in zijn achtertuin observeerde en experimenteerde met inheemse planten. Zijn wens was dan ook de natuur in de stad dicht bij de mensen te brengen. Zo schrijft hij in 1941 al dat hij droomt van een plantsoen waar het publiek, oud en jong, onwetend en ingewijd, het hele jaar door gemakkelijk getuige kan zijn van wat er in de loop van de seizoenen, te beginnen met 1 januari en eindigend met 31 december, op het gebied van onze inheemse planten- en dierenwereld gebeurt.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan!

Een vraag aan Heem?

Neem contact op met Gert-Jan

Gerelateerde projecten

Landelijke dekking van partners