Tijdelijke natuur

zakelijk

Foto's:

Tijdelijke natuur: een kans voor uw bedrijf en de natuur

Uw bedrijf kan – om wat voor reden dan ook – met braakliggende grond te kampen hebben. Wanneer zich daar beschermde plant- of diersoorten vestigen, loopt u het risico de eindbestemming van uw terrein nog verder te moeten uitstellen. Om dit risico te voorkomen, zien veel bedrijven zich genoodzaakt de grond geforceerd braak te houden. Dit is niet alleen een aanslag op de biodiversiteit, maar ook onnodig kostbaar.

Door de ontheffing Tijdelijke Natuur hoeven bedrijven geen risico meer te lopen en geen hoge kosten meer te maken. Daarnaast is tijdelijke natuur maatschappelijk verantwoord. Bedrijven scheppen namelijk niet alleen meer natuurlijke ruimte, maar kunnen – als ze dit willen – ook gelegenheid bieden tot recreatie. Mens en natuur worden op deze manier weer met elkaar verbonden. De aanleg van tijdelijke natuur leent zich dan ook voor MVO-publicaties, waarin Heem kan bemiddelen.

Uw bedrijf is niet gebonden aan tijdelijke natuur. Wanneer u de eindbestemming van uw terrein wilt realiseren, kunt u de ontheffing Tijdelijke Natuur stopzetten. Ook kunt u de ontheffing verlengen indien de realisatie nog niet in zicht is. Voor al deze processen heeft Heem de nodige kennis en ervaring in huis.

Heem kent een unieke samenwerking met hoveniers en adviesbureaus. Met deze partners kunnen we al uw zorgen op dit gebied uit handen nemen, van het aanvragen van een ontheffing en het inrichten van het terrein tot en met het weer bouwrijp maken en de eventuele verplaatsing van beschermde soorten, inclusief de bijbehorende communicatie.

30/03/2015

Is de regeling Tijdelijke Natuur interessant voor ons als bedrijf?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.