Natuurlijke vegetaties

openbare omgeving

Foto's:

In onze stedelijke omgeving bestaat steeds meer behoefte aan groen. In een groene omgeving voelen we ons prettiger en leven we gezonder. Groen ontstrest en zorgt – indien juist toegepast – voor een lagere temperatuur in de stad (urban heat-effect) en filtering van de lucht (opvang van fijnstof). Daarnaast verhoogt het de waarde van vastgoed.

Het blijkt echter dat intensief onderhouden plantsoenen en andere strak aangelegde groenvakken een verarming van de natuur betekenen. Maar waar gekozen wordt voor een meer natuurlijke omgeving ontwikkelen zich nu kleurrijke bermen en groenstroken – gewoon in de openbare ruimte, waar mensen wonen, werken en recreëren. Een dergelijke begroeiing sluit aan bij de oorspronkelijke fauna waardoor er weer vlinders, bijen en zangvogels verschijnen.

Een natuurlijke inrichting van de openbare ruimte geeft niet alleen een andere uitstraling, maar is ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam, en dus kostenbesparend.

Natuurlijk groen is onze vakgebied. Heem kent een unieke samenwerking met gespecialiseerde hoveniers. Met deze partners kunnen we al uw wensen en de mogelijkheden in kaart brengen en u alle zorg uit handen nemen. Denk hierbij aan het inzaaien en ontwikkelen van bloemrijke bermen, met garantie op het eindbeeld.

27/05/2015

Is onze openbare ruimte geschikt voor natuurlijke vegetatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.