Heem zet zich in voor nieuwe stedelijke natuur!

Onder het motto ‘niets is beter voor de economie dan groen’ gaat Heem zich als aanjager inzetten voor de Green Deal 1.000 hectare nieuwe stedelijke natuur.

Hoe kan het ook anders? Met acht hoveniers en vier ecologische adviesbureaus is Heem al meer dan vijftien jaar succesvol in het toepassen van natuurlijke vegetaties in de landschappelijke en stedelijke omgeving. Gezamenlijk hebben deze bedrijven in die periode al meer dan tweeduizend hectare gerealiseerd.

We kennen allemaal de meerwaarde van groen: minder stress, minder gevallen van overgewicht, een betere gezondheid, sneller herstel na ziekte, minder ziekteverzuim en ziektekosten, de positieve invloed op ons klimaat, het vastleggen van groen stikstof, de verkoelende werking en de waardestijging van ons vastgoed.
Toch is deze meerwaarde niet altijd gelijk en op al het groen van toepassing!
Het effect is sterk afhankelijk van het type groenvoorziening en de omgeving waarin deze wordt toegepast.
Heem richt zich met name op inheems groen en de meerwaarde hiervan voor mens en dier. Heem juicht dit initiatief dan ook toe en verleent graag haar expertise.

De Green Deal 1.000 ha Nieuwe Stedelijke Natuur is een initiatief van: NL Greenlabel, Regelink Ecologie & Landschap, De Vlinderstichting, Branchevereniging VHG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten i.s.m. het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor nieuwe stedelijke natuur.
Meer informatie over de Green Deal is te vinden op www.nieuwestedelijkenatuur.nl

Een vraag aan Heem?

Neem contact op met Gert-Jan

Gerelateerde projecten

Landelijke dekking van partners